SFBVerankering 2

logoimageIn juni 2016  trof ik de vrouw, de moeder die in november 2014 een Kindertolk®traject bij buro binnenblik is in gegaan. Hoe gaat het met je? Vroeg ik. Hoe gaat het met jou? Vroeg zij. Een prachtig gesprek met koffie en zon volgde.

Ik heb haar gevraagd hoe ze het traject en de hulpverlening heeft ervaren.

En dit is wat zij mij terug gaf.
“Wat doe je als je merkt dat je zoon een heel ander kind is dan je dochter? Dat hij heel anders naar alles kijkt, dingen anders ervaart en anders reageert op ‘jouw’ manier van opvoeden. Als je ziet dat hij niet gelukkig is en vooral vaak heel boos is. Dat je eigenlijk ervaart dat hij niet kan zijn wie hij is. En dat je zoon, jijzelf maar ook het gezin hieronder lijdt?  Ik heb gezocht op internet, vriendinnen gevraagd om advies en vooral veel zelf uitgeprobeerd. Zonder resultaat. Totdat ik op een donderdagmorgen, geheel onverwachts, Tessa tegen het lijf liep. Soms gebeuren dingen niet zomaar maar juist met een reden!

Door de openheid en warmte van Tessa vertelde ik haar vrijwel direct over ons zoontje, toen 4 jaar. Na een goed gesprek en uitleg van wat zij zou kunnen betekenen voor ons hebben we onze eerste afspraak gemaakt. Tessa haar ontvangst was heel fijn, onze eerste afspraak vond ik toch best spannend. Eerst heeft zij ons stapsgewijs uitgelegd wat ze precies doet en hoe het traject in zijn werking gaat. We wisten duidelijk wat we van elkaar konden verwachten. Onze gesprekken samen heb ik als heel prettig ervaren. Je kunt echt zijn wie je bent en niks is raar. Soms was het best confronterend en daardoor emotioneel, maar als je jezelf daarvoor openstelt komen daar hele mooie resultaten uit. Zo ook bij ons!

Het heeft ons zoveel opgeleverd. Vooral rust en een evenwichtig gezin. Maar het meest belangrijke, een zoon die begrepen wordt! Een echte eye opener voor ons was toch wel, kijk eerst naar jezelf. Hoe moeilijk dat ook is. Welke verwachtingen leggen wij ons zelf op? Wat speelt er bij ons en kan een uitwerking hebben op onze zoon of ons gezin? 

Door onder andere daar een verandering in aan te brengen hebben we zoveel  waardevols terug gekregen en weten we ook nu waar te beginnen indien nodig. Tessa is een warme en oprechte vrouw!  Ze wil niks liever dan dat jouw hulpvraag beantwoord wordt, ze geeft je de kracht en het vertrouwen dat je het kunt. Je bent duidelijk geen nummer bij haar. Ze geeft je een gevoel van welkom zijn, dat je kunt zijn wie je bent en dat je begrepen wordt.  Ze heeft ons zo goed geholpen dat ik dit een ieder die het nodig heeft ook heel graag toe wens!”

Ga terug